Monday, September 22, 2014

Tentang Shaklee yang perlu anda tahu

 
JOm kita share sikit pengalaman leader-leader Shaklee yg ke HQ Shaklee di US last month. Wowww shaklee memang ada saintis mereka tau..bukan sebarangan..
 
 
 
 
 
 
Inilah barisan saintis Shaklee yang kami jumpa dalam lawatan ke ibupejabat Shaklee Corporation di Pleasanton, California bulan lepas. Setelah lebih 5 tahun consume Shaklee, tapi baru kalini berpeluang jumpa LIVE dengan semua saintis2 ni. Mereka lah yang terlibat dalam menjayakan ujikaji klinikal,kajian (R&D) utk produk baru dan lama
Beberapa fakta ringkas :
 
 
  • Shaklee telah berada selama 55tahun dalam pasaran suplemen
  • Shaklee memastikan setiap bahan baru menjalani ujian supaya bebas dari lebih 350 bahan berbahaya
  • Shaklee menjalankan lebih dari 100ribu ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan tahap tertinggi dan tahap kualiti tertinggi
  • Dari segi pelaburan, Shaklee melaburkan 250juta USD untuk  ujian klinikal,kajian dan pembangunan (R&D)


Kalau nak ikutkan Shaklee tak wajib  buat clinical test (ujian klinikal) sebab produk Shaklee ni suplemen. Hanya ubat yang wajib buat ujian klinikal. Sebab tu tak semua pengeluar melakukannya (kos sangat tinggi untuk melakukan ujikaji klinikal). Tetapi Shaklee buat gak ujian klinikal. Kenapa? Sebab Shaklee keluarkan sesuatu produk bukan suka2, mereka nak pastikan kualiti dan hasil terbaik jadi diorang ada bajet untuk buat ujian klinikal. Pulak tu ujian klinikal bukan kat tikus ke musang ke arnab ke.. tapi kat manusia yer. Kalau produk tak elok, seribu orang yang consume, rasanya 1 orang je yang survive. Dan sure lah dah lama produk ini berkubur tapi kenapa dah bertahan lebih 55tahun. renung2kanlah yer.
 
 
kredit thanks kak cery :)


Best kan tengok leader-leader dan master shaklee pergi HQ Shaklee di US bulan August lepas..  harap ada rezeki ekin dan anak-anak shaklee ekin di masa akan datang! InsyaAllah.. Doakan ye :)



***********


Ekin - SMS/Whatsapp 019 373 9052
FB Page : Vitaminlovershop
COD AREA : Ampang Point, Ampang Park, KLCC, Wangsa Walk, Desa Pandan, Taman Maluri,Taman Nirwana,Tesco Ampang dan kwsn berhampiran
 
POS KE SELURUH MALAYSIA / BRUNIE / SINGAPORE mengikut charge yg ditetapkan oleh pihak pengeposan