Thursday, December 4, 2014

ESP sebagai MASKER? Tiada rahsia lagi!

 
Anda pernah bermasker? Kalau dengar mesti rasa macam mahal jer perkataan MASKER tu kan? Kena pergi spa,kena bayar ratus ratus....eh jangan fikir kena pergi spa jer boleh buat masker.  Duduk depan TV kat rumah pun boleh bermasker cara semulajadi ni. ESP Shaklee yang anda selalu minum pagi-pagi tu pun boleh dijadikan masker tau. Tak pernah minum ESP? Kena beli baru tau rasa betapa sedapnya ESP ni dan betapa bestnya dijadikan masker.
 
 
 




Untuk yang baru pertama kali terbaca pasal ESP ni, ini ada sikit buah tangan mengenai ESP  untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat dan gebu..
  • Menghilangkan parut hitam
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Tona warna kulit yang sekata.
  • Mengurangkan kedutan
  • Menggalakkan pertumbuhan kulit dan otot.
  • Membentuk sel-sel baru
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka
  • Kulit  lebih anjal dan berseri.
  • Baik untuk kecantikan wajah dan juga rambut.
  • Mengurangkan masalah jeragat
  • ESP mengawal ‘mood swing’ ketika PMS dan wanita yang menopause
  • Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah pigmentasi
  • Membekalkan tenaga segera


ESP Sebagai Masker: Cara 1.
ESP + Plain Yogart
  • 1  Sudu Besar ESP
  • 1 sudu Kecil Plain Yogart
Bancuh bahan-bahan tadi, ratakan  pada muka dan biarkan sampai kering. Dah kering baru bilas dengan air. Amalkan selalu untuk dapatkan kulit yang halus.


ESP Sebagai Masker : Cara 2

ESP + Plain Yogart + Vita-E
  • 1  Sudu Besar ESP
  • 1 sudu Kecil Plain Yogart
  • 1 tablet Vita -E
Bancuh bahan-bahan tadi, Vita-E tu boleh pecah-pecahkan dulu untuk bagi cepat larut. Kemudian baru ratakan pada muka dan biarkan sampai kering. Dah kering baru bilas dengan air. Amalkan selalu untuk dapatkan kulit yang halus, lembab dan berseri-seri.


ESP Sebagai Masker :Cara 3.

ESP + Plain Yogart + Vivix
  • 1  Sudu Besar ESP
  • 1 sudu Kecil Plain Yogart
  • 1 sudu kecil vivix
Bancuh bahan-bahan tadi, ratakan  pada muka dan biarkan sampai kering. Dah kering baru bilas dengan air. Amalkan selalu untuk dapatkan kesegaran pada kulit dan mempercepatkan kulit lebih cerah.



ESP Sebagai Masker :Cara 4.

ESP + Plain Yogart + Collagen Powder
  • 1  Sudu Besar ESP
  • 1 sudu Kecil Plain Yogart
  • 1/2 sachet Collagen Powder
Bancuh bahan-bahan tadi, ratakan  pada muka dan biarkan sampai kering. Dah kering baru bilas dengan air. Amalkan selalu untuk dapatkan kesegaran pada kulit, mencerahkan kulit dan mempercepatkan proses menutup liang pori.


Haaa best kan. Banyak tips ni. Rata-ratanya tips ni dikongsi dari pengguna Shaklee sendiri. Saya sendiri pernah amalkan masker ESP campur dengan Alfalfa dan Vita E untuk bantu menanggalkan sel-sel kulit mati dan melembabkan kulit. Seminggu buat lah selang sehari memang resultnya kulit berseri-seri dan lembab jer tau. Sekarang saya berjinak-jinak buat masker Vivix pulak hehehe..best bau grape...kalau rajin buat memang kulit muka ni pinkish fresh almaklumla Vivix kan anti penuaan dan repair sel-sel DNA kita ni...so dia dapat repair sekali kulit luaran kita masa diapplykan sebagai masker. Hanya setitik dua jer dah cukup lepastu sapukan rata ke wajah yang bersih. Biar kering sikit baru bilas dengan air. Cuba try buat seminggu 3-4x hasilnya pasti marvelous! Kena buat dulu baru rasa. Tips ni hanya tinggal tips jer kalau tak amalkan...rugi besar!

Oleh sekian sahaja tips cantik bermasker malam ni. Jika inginkan produk Shaklee yang super awesome ni anda boleh dapatkan dari saya ye.



Nur Ashikin Amirudin (Ekin Hoza)
Shaklee ID 1069965
SMS/Whatsapp : 019-3739052
Email : info.nutrisisihatekin@gmail.com
Facebook page : Nutrisi Sihat Ekin
Facebook personal : Ekin Hoza
 
COD Area : Desa pandan , Kg Pandan , Ampang Point , KLCC Tesco Ampang , Wangsa Walk dan kawasan yg berhampiran.