Thursday, August 28, 2014

RESEPI : LEMPENG/PANCAKE MEAL SHAKES

 
Nyummyyy... tadi petang ada lagi balance terakhir meal shakes..so sebelum bukak tong baru,kita habiskan meal shakes yg lebih ni buat lempeng atau pancake melayu la org kata hehe. Siapa ada anak2 mesti suka sebb memang sedap,gebu dan mengenyangkan walau makan 2 keping jer! So ekin post kat FB ada yg tanya resepi ni...ishhhh segan sebenarnya sbb resepi simple gile...takpe ekin tepek jugak kat sini khas untuk Puan Wawa kita ye hehe... Nanti dah buat tunjuk hasil ok!
 
 
 
 
 
RESEPI LEMPENG MEAL SHAKES
 
2 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 biji telur
2-3 sudu Meal Shakes (ikut suka hehehe)
1 sudu besar gula *optional kalau nak letak boleh taknak pun takpe
 
Campur kan smeua sekali. Sampai dapat adunan lempeng tu...haa faham ke idok ni heheh...pastu masak atas kuali leper non stick..letak marjerin sikit jer...taknak banyak sgt nanti berminyakl pulak kang jadi lempeng minyak pulak kihkih... Dah siap goreng lempeng tu apo lagi....ngapppp jela dalam mulut sambil merasai kesedapannnyaaaa....nyummmmyyy...:)
 
Nak ubah resepi pun boleh...ikut creativity masing2 k...
Selamat mencuba!