Thursday, September 18, 2014

Gemuk? Apa puncanya?

Untuk mereka yang mempunyai masalah berat badan ataupun gemuk, perkara pertama perlu untuk tahu dahulu adalah mengapa terjadi nya kegemukan. Tidak semestinya faktor banyak makan sahaja yang menyebabkan gemuk kan. Mungkin disebabkan perubahan hormon ataupun penyusuan badan ataupun keturunan dan sebagainya.
 
Dalam Shaklee, paling penting untuk set kurus adalah Herb-Lax, Alfalfa, Lecithin, Omega Guard, Cinch Shake atau ESP Shaklee. Namun set kurus ini bergantung kepada individu masing-masing dan paling penting perlu tahu masalah mengapa gemuk terlebih dahulu.




1) Gemuk disebabkan hormon tidak stabil
 
Perubahan hormon ataupun hormon tidak stabil memang akan :
 ❤ mempengaruhi berat badan. Contohnya bagi ibu yang baru lepas bersalin, 
 ❤ memang hormon masih dalam keadaan celaru dan pada masa yang sama 
 ❤ perlu menyusukan bayi. 
 
 
Cadangan adalah set kurus Shaklee bersama GLA Complex Shaklee (bertindak untuk membetulkan hormon dalam badan)


**********
 
 
 
 
2) Gemuk disebabkan air
 
  ❤ Kalau gemuk disebabkan air boleh dilihat perubahan pada kulit. 
  ❤ Macam belon yang diisi dengan air kemudian diramas-ramaskan. 
  ❤ Macam tue la pada kult kita. Selalunya kalau lebihan air dalam badan yang 
tidak diperlukan menyebabkan kita mudah mengah dan letih sangat walaupun hanya buat kerja ringan sahaja.
 
 
Cadangan Set Kurus (wajib ambil bersama Alfalfa) ialah Cinch Tea Mix sbb beri tenaga yg luar biasa
 
 
 
 

   **********

 

 
3) Gemuk disebabkan metabolisma rendah
 
❤ Metabolisma rendah boleh menyebabkan proses penghadaman menjadi 
❤ perlahan dan makanan yang tidak dihadam sepenuhnya. Ini menyebabkan 
makanan tidak dapat ditukarkan menjadi tenaga tetapi menjadi lemak.
 
 
 
Cadangan adalah set kurus Shaklee bersama Cinch Energy Mix Tea dan B Complex (untuk meninggikan kadar metabolisma badan)

 

 

   

**********

 

 

5) Selera makan yang tinggi

Wahhhh n i memang sentiasa bernafsu kan..pantang nampak makan mesti takkan lepas peluang punya...so kena banyakkan makanan berserat tinggi untuk kenyang lebih lama. Takde lah craving makanan yang bukan-bukan...ekin adalah diantara kategori yg ni sebab tu ekin kena ambik Cinch Shake Mix...
 
 
Cadangan adalah Set Kurus mengabungkan Omega Guard dan Cinch Shake Mix


 
 
 
 
 
 Cinch Shake Mix mengandungi tinggi serat dan leucine tinggi memang mengenyangkan dan mengurangkan selera makan
 
 

Omega Guard mampu membakar lemak2 tepu dan lama yg berada di dalam lapisan kulit

   

**********


 

6) Gemuk disebabkan suka makan berlemak

Gemuk disebabkan lemak-lemak daripada makanan yang tinggi kolestrolnya memang mudah sangat naik badan kan. So memang memerlukan Lecithin dan Omega Guard serentak dan Phytocol ST Shaklee untuk mengawal kolestrol.

Cadangan adalah Set Kurus Herb-lax, Alfalfa, Lecithin, Omega Guard, Cinch Shake Mix bersama Phytocol ST Shaklee.

 

   

Phytocol-St mampu block kolestrol jahat hingga 80%

**********

 

7) Toksin tinggi dalam badan (sering tidur lewat selepas jam 10malam- 2pagi)

Cadangan Set Kurus Shaklee bersama DTX Complex

   

 
 
DTX Complex membantu detoks hati kita,hati kita akan keluarkan toksin diantara jam 10malam hingga jam 2 pagi.

 

**********

 

 
So dah tau kan kenapa kita perlu kenal tubuh badan kita ni sebelum mintak konsultasi dari distributro? Sebab jika kita KENAL diri kita macamana,senang lah kita turunkan berat badan kita dengan set-set shaklee tertentu...
 


 

Berminat nak cuba produk Shaklee?
 
 
Ekin - SMS/Whatsapp 019 373 9052
FB Page : Vitaminlovershop
COD AREA : Ampang Point, Ampang Park, KLCC, Wangsa Walk, Desa Pandan, Taman Maluri,Taman Nirwana,Tesco Ampang dan kwsn berhampiran
 
POS KE SELURUH MALAYSIA / BRUNIE / SINGAPORE mengikut charge yg ditetapkan oleh pihak pengeposan