Wednesday, September 17, 2014

Shaklee Collagen Powder mahal?

Bila dgr harga sekotak SCP jer ramai yg terkedu. Sekotak rm298 / 15 sachet. Ade bran nak beli?? Haha... (skg promo harga lagi murah)

Meh bca ni..
Produk kolagen yg ada kt psaran ada ranking tersendiri antaranya:

1.Marin (sumber ikan lautan)
2.Haiwan (Bovine-lembu,Ovine-kambing,Porcine-khinzir)
3.Tumbuhan & Sayuran
4.Soya


Dan harga produk kolagen akn ditetapkan brdasarkan SUMBER ASAL pnghasilan produk trsebut.

Kesimpulannya, blh fikir sndiri sumber mna yg senang nk dpt & susah nk dpt. Sayur,soya,haiwan mudah nk dpt mgkin dri ladang ternakan jer tapi kolagen sumber haiwan SENTIASA BERISIKO sbb haiwan mcmni mudah mndpt jangkitan pnyakit.
Mcmana dgn produk kolagen marin? Kena tangkap dri air/lautan. Dan klau anda tau,most of kollagen yg ada kt luar dari sumber ikan talapia. Anda msti tau kan byk aktiviti pnternakan ikan talapia utk tujuan komersial & mgkin kolagen yg anda tgh mkn skrg dri sumber ikan talapia

Collagen powder shaklee dari SISIK IKAN MERAH. Scara rngkasnya,ikan merah hdup scra bebas dlm lautan sdalam 5000m. Ikan biasa2 susah nak hdup dlm bwh keadaan lautan yg tekanan tinggi mcmni. Para diver laut dlm nk pegi deep in the sea perlukan pelbagai alat utk tujuan keselamatan. Tp ikan merah ni slumber jer hidup & brenang2 dlm tu. Sisik ikan ni tak pecah or rosak pun. Kuasa Allah swt. Dan mgkin juga kandungan protein yg sgt tinggi pd kulit & sisik ikan merah ni maka sbb tulah ia djadikan sumber yg terbaik utk SCP.

Agak2 korang kos penangkapan ikan merah ni MAHAL tak? Mestila mahal derrr.. Atas sbb tu la Shaklee berani letak harga mcmni utk produk kolagennya. Atas faktor kualiti bhn mentah,ikan merah & kos utk dptkan sumbernya.

Harga retail rm298 /15 sachet so sehari anda belanja lebih kurang rm19.80 jer. Dgn kos byk ni lah setiap hari utk byr kos :

 ➡upah para pnangkap ikan merah laut dlm tu
 ➡ tambahan bg bhn2 utama lain sperti : Pfaffia (ginseng Brazil),Ekstrak biji benih Camelia Japonica,Glusamina drpd ekstrak kerang kerangan dsb.
 ➡ pmprosesan mesra alam yg phak Shaklee lakukan utk brikan kita sekotak produk kolagen yg trbaik,bmutu tinggi.
 ➡Pihak Shaklee lakukan sgala Research and Development trhdp produk kolagennya.
➡Pihak ketiga buat pelbagai ujian klinikal bgi pastikan keberkesanan nya.

Haaa dah tau knp SCP ni mahal? So ekin harap takperlu kita pertikaikan knp SCP ni mahal. Yg mana dah try SCP tiap bulan repeat order sbb dah rasa kesan yg best...lagi cpt kesannya dri Vit C. Mama ekin dah nak masuk 2 kotak sejak promo ni,tapi baru sekotak kedut kat tepi mata tu dah takde.

Promo buy 6 free 1 ni masih berlangsung. Rugi tak rembat time promo ohoiiiii...


 
 
 
Berminat nak cuba produk Shaklee?
 
 
 
Ekin - SMS/Whatsapp 019 373 9052
FB Page : Vitaminlovershop
COD AREA : Ampang Point, Ampang Park, KLCC, Wangsa Walk, Desa Pandan, Taman Maluri,Taman Nirwana,Tesco Ampang dan kwsn berhampiran
 
POS KE SELURUH MALAYSIA / BRUNIE / SINGAPORE mengikut charge yg ditetapkan oleh pihak pengeposan