Saturday, November 1, 2014

Closing October yg indah!

Wahhh lamanya tak menulis blog omg nampak sangat dah bersawang hehe takleh kena tukar bulan november ni kena setiap hari update blog sebanyak 1-2x sehari. Azam bulan baru.

Alhamdulillah selesai sudah clossing Shaklee bulan October yg lepas..syukur sangat. Anak-anak Shaklee ekin pun ada yg dah steady dapat 3 angka...yg mana rajin memang muka dia jer yg dapat. Yg mana malas memang sentiasa telur ayam! Tapi ada aku kisah? Sebab ekin tak pernah rugi apa2..yg rugi orang yg MALAS dan EGO untuk berusaha dan memulakan sesuatu. Sebab setengah orang fikir gaji 3k..5k..dah selesa habisssssss.... Selesa ke? Tepuk dada tanya hati k. Sedangkan separuh dari sahabat Nabi Muhammad SAW adalah JUTAWAN...so kita ni? Kalau jadi jutawan barulah boleh infaq kan harta ke jalan Islam dengan lebih banyak betul betul? Lihat dari sudut positive,jangan banyak buruk sangka pada perjuagan dan cita-cita orang lain. 






Ni masa ekin check report card anak-anak,tak sangka ramai juga anak-anak ekin hehe tapi yang aktive tak semua..biasalah...manusia akan bertindak bila dalam acc bank or poket dia tinggal RM1 jer satu hari nanti  :)








Lepas tu pegila branch Shaklee Wangsa Maju que untuk ambik order customer dan restok barang. Ramai yang datang tapi service cepat jugak alhamdulillah,kurang dari 1/2 jam dah settel semua urusan.



Oh nak cerita,masa ekin kat sana...terjumpa Master Nana Macarona yg cun melecun tu!! Cantikkkkk sangat kecik comel jer,nak bandingkan dengan ekin yg macam gajah ni hukhuk nampak nya kena la daku istiqamah minum Vivix sebab Master Nana memang suka minum vivix thats why kulit macam baby dan slim melim! Duduk depan ekin jer,memula tak perasan tapi bila ramai yang datang salam dan tegur dia ekin baru realise tu Master Nana. Teruja ok....rasa macam aku jumpa artis..kihkih... Tapi tak tegur sebab ekin senyum jer. Dia pun kalut nak clossing so takmaula kacau mood. Semua SID kalau time clossing mood akan jadi singa. Haha...sungguh!






Tudiaaa barang customer order dan ready stok. Walaupun tak banyak macam orang lain yang berkotak-kotak tapi ekin bersyukur sebab rezeki ekin melimpah ruah bulan ni. Alhamdulillah






Waktu malam bila dapat order ekin tak pergi branch dah sebab branch tutup pukul 7 malam. So order online jer. Kalau ekin tak sempat keluar or takde transport memang ekin order online jer. So memang takde alasan la bagi yang takde transport or anak-anak kecik tu,kau bukak jer laptop dan boleh order. Janji ada internet kat rumah. 


Bila kita fikir mudah,segalanya akan jadi mudah.
Fikiran kita mengambarkan apa yg bakal kita dapat.
Bukan senang nak senang,banyak cabaran harus ditempuh.

Hanya yang BERJIWA BESAR bakal menyahut segala cabaran dan ujian.



Adakah anda orang yg BERJIWA dan BERIMPIAN BESAR macam ekin?
Adakah anda inginkan partime income ditengah bulan?
Adakah anda inginkan FINANCIAL FREEDOM?
Adakah anda mahukan kehidupan lebih selesa?


Sertai team saya,MUTIARA Empire.
Peluang menjana 3-6 angka setiap bulan!

Hubungi saya :



Nur Ashikin Amirudin (Ekin Hoza)
Shaklee ID 1069965
SMS/Whatsapp : 019-3739052
Email : zaujah5512@gmail.com
Facebook page : Http://facebook.com/vitaminlovershope
Facebook personal : Ekin Hoza

COD Area : Desa pandan , Kg Pandan , Ampang Point , KLCC , Tesco Ampang , Wangsa Walk dan kawasan yg berhampiran.
Pos ke seluruh Malaysia