Thursday, May 22, 2014

Carotomax


 
Sejarah penemuan vitamin A dan beta karotena Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1952 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan vitamin A berlebihan boleh menyebabkan toksisiti. Kemudian, saintis menemui pula beta carotena pada tahun 1932, iaitu prekursor vitamin A dan didapati lebih selamat untuk pengambilan.

Apa yang best tentang CarotoMax ni?
  • Ia bekalkan hingga 13mg (12,500IU) karotenoid.
  • Mengandungi 6 varieti karotena, diestrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan dll.
  • Mengandungi fitokima yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa
 
 
 
 
 
Manfaat Utama

1. Mempertingkatkan penglihatan
Mengatasi masalah seperti rabun malam, rabun dekat, silau, astigmatisme, mata kering (xerophthalmia), mata lesu, mata penat, glaukoma, katarak, eye bags dan gegelung hitam bawah mata serta banyak lagi.

2. Meredakan penyakit kulit
Masalah seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Boleh disapu pada bahagian yang bermasalah.

3. Melindungi epithelial
Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus perut, paru2, pundi kencing, ovari, merawat ulser saluran usus

4. Melawan kanser
Antioksidan penting yang menguatkan sistem imun, menghambat radikal bebas, melambatkan penuaan, menghalang pembentukan sel-sel kanser

5. Menghalang infeksi /jangkitan
Meransang enzim membunuh kuman

6. Menggalakkan perkembangan normal dan sihat
Meransang perkembangan kanak2/ remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, gigi, gusi, sistem reproduksi dan sperma yang sihat.

Carotomax ada fitokimia seperti: Alpha carotena, beta carotena, lycopene, astaxanthin, lutein, zeaxanthin

Secara ringkasnya.. ingat mata ingat CarotoMax.. ingat cantik ingat CarotoMax..


Nak cuba boleh contact ekin terus ye!
 
 
 
 
Nota: Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda. Bukan bertujuan untuk merawat,mendiagnose,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit.