Saturday, August 16, 2014

Throwback Raya 2014!

Assalamualaikum semua selamat berhujung minggu!! Apa khabar uols? Harap semua sihat2 belako lah yer...hehe...
 
Minggu ni memang asyik open house je kan? Hohoho ekin tetap standby vitamin Shaklee sebelum makan di rumah terbuka. Selalunya ekin akan standby Phytocol-St utk block kolestrol dalam badan dan Lecithin untuk uraikan lemak2 dlm badan. Selain tu,kalau ekin rasa overdose makan sangat utk satu hari tu,malam ekin akan makan Herblax  utk cuci balik usus2 yg dah bantu menghadamkan segala makanan berlemak dan berkolestrol.
 
So ekin nak throwback raya 2014 yg simple kali ni. Alhamdulillah kali ni kali kedua ekin beraya dgn suami. Syukur Alhamdulillah dapat beraya di Kuala Lumpur this year. This year beraya di umah mertua since family beraya di kampung. Tak dapat jumpa tok dan tokwan ekin this yer sobsss sobsss...sedih sangat. Dah masuk tahun kedua jugak tak dpt balik beraya hari pertama kat kampung. Suami kerja,takpela korban sikit insyaAllah tahun ketiga ekin boleh beraya di kampung halaman ku di kedah.
 
Layan kan jela gambar2 ni ye. Gambar pertama ekin dgn suami masa raya pertama di umah mertua. Sekeping ni jer. Sebab kitaorang sampai pun lepas zohor. Gambar yang lain sewaktu ekin dan family serta husband menghadiri majlis perkahwinan dua pupu ekin di Kelab Golf di Damansara waktu malam, So whole family berjumpa kat situ masa wedding kiranya meet up utk wedding dan hari raya sekali hehe...sekali harung jer sonang..


 

Ekin dan beloved husband :) Nampak mcm pregnant heheh sebenarnya baju ni besar,jubah ekin buat luas sikit bagi selesa,kain depan tu keras sikit sebab lace tu keras,...tu yang nampak berbentuk..org ingat ekin preggy/gemuk haha macam2 presepsi org tapi hakikatnya ekin slim jer...tak caya tengok gambar bawah ni pula..




 Haaa nampak? Ekin berbaju biru...tak nampak perut pun kan? Sebab mmg ekin blum preggy lagi masa ni dan slim (ewahhhhh puji diri sendiri hehehe)
Ni ekin,mama dan adik :)
 
 
 
 
Our Family Raya Potrait 2014
 
 
 
 
Ni kat meja makan,tu pakcik dan makcik ekin belah abah. Taktau tengah rancak berbual pasai apa ntahhhh....tengok menjoyah sangat ekin gelak kan haha... Suami pulak control macho...ececehhhh... (Sayang dia!)
 
 
So itu jer kisah raya ekin. Ekin just masak spaghetti bolognaise jer kat umah,sebab family balik kampung,so kami berdua jer... Suami belikan lemang sebatang pagi raya tu lepas solat raya then kami makan sama2...sedar2 dah nak masuk zohor...hehehe..dating berdua di hari raya... syok tau... so sapa tak kahwin lagi kahwin ler cepat2 hehehe...(gurau jer!)
 
 
So raya yg lepas korang sambut macamna? Mesti meriah kan? Hehehehe...
Ohh ye kalau ada yg nak order Shaklee...jgn lupa contact ekin tau! Whatsapp ekin jer 019 373 9052. Till the next entry ya!