Monday, January 12, 2015

COD Shaklee ke Bandar Bukit Puchong 2

 
Selamat petang dan assalamualaikum semua. So start bulan ni insyAllah sehari satu hingga dua entry ekin akan update kat blog ni hehe. Azam tahun baru katanya...
 
Masa khamis lepas,ekin kurang sihat dan ambik masa few days juga untuk recover. Batuk,suara pun takda,badan panas pening kepala Allah tuhan saja yang tau. Sakit tu kan penghapus dosa kita,takpe. So memang dah lama tak jatuh sakit,tahun ni kena di awal bulan pula. Ekin pun tak pasti jatuh sakit sebab kena hujan hari khamis tu atau sebab healing crisis baru start ambik vitamin garlic complex tu hehe.
 
Memandangkan ahad lepas memang tenaga totally out,dapat pula order dari customer. Sorang baru bersalin nak cuba ESP dulu dan sorang lagi nak banyakkan susu dan ada asthma. So 2 tong ESP dan 1 botol Omega Guard akan di COD di area Bandar Bukit Puchong 2. Kebetulang husband nak kesana jumpa family,alang-alang ke sana husband bantu pass kan vitamin pada customer. Thank you so much husband sebab tolong wife yang sedang sakit masa tu. Much appreciate. Yelah business Shaklee kan business keluarga hehehe..
 
 
 
 
 
Ekin tak buat COD tau buat masa sekarang. Ni cuma kebetulan jer. Sekarang ni ekin pos jer sebab kekangan masa untuk COD. Setakat nak ambik Shaklee di Tesco Ampang dan area kawasan rumah ni bolehla. Tu pun atas budi bicara ekin jugak sebab ekin sentiasa busy lagi-lagi bulan january ni uruskan husband punya keperluan nak berpindah tempat kerja.
 
Kami pun akan pindah. Jadi faham-faham jerla bila pindah ni banyak sangat documents dan perkara penting kena buat. Tapi tak bermakna business tak jalan. Shaklee ni mudah,klik online,buat payment lepas tu tunggu jela 2-5 hari barang akan sampai ke hadapan pintu rumah anda. Jangka masa nak sampai tu bergantung kepada kawasan tempat tinggal anda yer. So dont worry,kemana-mana pun ekin pergi,business tetap on!
 
Networking dan online marketing menjadi pilihan surirumah macam ekin ni pada zaman sekarang. Orang yang tak ada transport pun boleh buat business ni. Tiap-tiap bulan dapat 3,4,5 angka. Siapa taknak kan? Masa bersama keluarga semakin rapat dan erat. Siapa ada anak boleh jaga anak sendiri sambil berbussiness. Memang seronok! Dah masuk Shaklee baru tau nanti hehe... Husband pun teruja jer tengok ekin berbusiness. Bukan sekadar berbusiness,kami juga pengamal vitamin Shaklee sejak 2013 lagi. Alhamdulillah...kesihatan pun dapat...duit pun dapat.
 
Syukur.