Tuesday, January 13, 2015

100 tahun inovasi produk Shaklee. Terbaik!

 
Sebenarnya ekin kenal Shaklee tahun 2012. Agak lambat dan jauh kebelakang kan. Masa tu first produk ekin kenal dan guna ialah GLA COMPLEX.
 
Rupanya,Shaklee ni dah 100 tahun wujud kat dunia ni! Kagumnya masyaAllah.. Jadi tak salah kalau ekin cakap kan produk Shaklee adalah yang terbaik diantara yang terbaik. Ekin yang dah amalkan Shaklee 2 tahun lebih ni pun dah terasa betapa bestnya effect vitamin Shaklee pada badan ekin,ini kan pula yang dah makan selama berbelas tahun dan berpuluh tahun? Pipi gebu poket pun tebal bak kata Kak Cery hehehe...
 
Tengok milestone Shaklee ni dari tahun 1915 hingga sekarang,fuhhh memang kagum terbeliak biji mata tengok satu-satu vitamin yang dikeluarkan ni. Ekin ni peminat vitamin C Sustained Release tu,rupanya vitamin yang daku makan hari-hari tu dah wujud sejak tahun 1981 lagi haha belum lahir lagi ekin waktu ni,vitamin ni dah wujud dulu. ESP pun wujud sejak tahun 1961. Hari-hari ekin minum ESP tau... Hebat!
 
 

 
 
 
 
 
Berikut antara milestone terbaik dari Shaklee secara ringkasnya :


❤1915- Dr Forrest  C Shaklee mencipta multivitamin pertama didunia
 
❤1956- Shaklee Corporation ditubuhkan
 
❤1960 - Basic H antara produk glamor shaklee, pencuci biodegradasi pertama yang bebas toxic, 
 
❤1961- Instant protin antara protein soya pertama yang diformulakan oleh Shaklee
❤1981- Shaklee mengeluarkan vitamin C pertama yang berasaskan tumbuhan (sustain released)
 
❤2005- Nutriferon, formula imuniti pertama yang dicipta shaklee untuk meningkatkan interferon
 
❤2008- VIVIX, tonik ajaib (promo bulan ni memang terbaikkk!)
 
(tq kak cery for sharing info ni)
 
 
 
Memang best nya bila study pasal Shaklee ni. Study tentang produk,kebaikkan dan kelebihan produk,study tentang company. Haihhhh banyak lagi yang ekin belum cari gali. Kena study hari-hari. Sebab benda ni CINTA HATI ekin so benda yang kita cinta kita kena hadap hari-hari samala macam husband or anak-anak kita,hari-hari kita hadap kan walau jauh tetap guna teknologi untuk berhubung ecewahhh...
 
Lagi study lagi jatuh cinta. Sambil makan vitamin sambil senyum simpul tau hehe. Husband pun tau kalau travel mana-mana benda yang paling utama ekin akan fikir ialah " Vitamin apa yang perlu dibawak ye?" Hihihi..dah tahap jatuh cinta gila bayang sebenarnya. Jatuh cinta kat produk Shaklee takpe jangan pi jatuh cinta kat manusia lain pulak ohooo tu bahaya besar!
 
Kalau kita sayang dan sungguh-sungguh dalam business ni kita takkan teragak-agak untuk study dengan lebih mendalam lagi kan. Seriusly im in love with Shaklee product. Kesayangan kami suami isteri. Uols yang belum cuba produk Shaklee ni harus cuba,tak cuba rugi besar tau..