Wednesday, July 23, 2014

Dulu anti suplemen,sekarang pencinta vitamin!

Assalamualaikum readers dan hai.

Ramadhan dah makin jauh meninggalkan kita kan? MasyaAllah...dah nak raya rupanya. Bukan saya nak cerita tentang kisah beraya,tapi kisah saya yg dulu anti suplemen tapi sekarang dah jadi BFF suplemen Shaklee..hehe

Opsss....nanti dulu. Jangan tekan X kat atas tu. Hehe. Saya cuma nak share pengalaman saya sahaja. Memang dah banyak sangat lambakan produk-produk kesihatan yang ada di pasaran sekarang ni..tapi saya tetap memlilih shaklee. Kenapa ye agaknya?

Saya dulu anti suplemen. Serius ok kalau mama saya bagi suplemen (untuk belajar dulu ada banyak suplemen bagi cergas otak la dan macam-macam lagi) saya pasti akan bagi seribu satu alasan untuk mengelak dari makan suplemen. Pada saya masa tu suplemen adalah UBAT. Haha sedih betul masa tu,tahap pemikiran masih terbantut lagi.. Sampailah dah kahwin...umur pun dah 27tahun masa tu,barulah rasa pentingnya suplemen..kalau tak...memang hampeh...haha..

Lepas kahwin jer terus nak baby cepat2..tapi apa kan daya belum rezeki...hingga sekarang dah 2 tahun lebih kahwin,tapi takpe Allah duga sebab dia sayang,so say no to negative vibes uols.. Rosak minda dan jiwa ni nanti..
Google punya google...terjumpalah Gla Complex....wahhh macam best jer...macam syok jer...sebab dalam Gla ni ada Vita E juga (tapi tak banyak compare to Vita E Complex),maknanya muka bolehla glowing2 juga hehe...suka sangat nak cantik2 ni..sapa tak suka kan...perempuan kot!


 
Women's Best Friend
 


Saya makan 2 botol Gla Complex tu...alhamdulillah period cycle cantik,semua dtg on time..tapi lepas saya stop kejap sebab kekangan duit,period jadi huru hara...alamak dah gelabah masa tu,check dgn doktor...doktor cuma bagi alasan hormon tak stabil (ayat cliche sangat kan),so bercinta lagi dengan Gla Complex sampaila sekarang. Tu pun on of on off sebab tak nak bergantung sangat dgn Gla ni,kalau boleh nak treat hormon ni betulkan sendiri...haha boleh pulak macamtu..tapi sudahnya tak mau juga,so makan balik gla ni baru cantik balik period,tu pun sekarang ada gak tertinggal sebab lupa hehe..tapi bisa diatur,sbb saya still makan,bukan stop terus..hari2 saya berdoa agar Allah kurniakan zuriat2 soleh solehah utk kami suami isteri. Sebab Gla ni membantu meningkatkan kesuburan lagipun sayang kalau saya tinggalkan Gla ni sebab saya dah rasa kesan best keatas kulit saya,makin glowing dan lebih cantik dari sebelumnya.
Disamping tu sebagai seorang yg beragama Islam,jangan lupa amalan rohani perlu ditingkatkan dari masa ke semasa. Usaha dan tawakal.

So start dari situ la saya keep on makan produk shaklee ni. Sebab saya yakin dan dah rasa kesannya yang best! Hampir semua jenis vitamin shaklee daya dah try hehe.. Dan latest sekali saya dah cuba Vivix. Dalam seminggu ambik Vivix dicampur dgn Performance Drink ni kulit wajah dah nampak pinkish sikit dan makin glowwww...yela nak cantik2 untuk suami kan...haruslah berikan yg terbaik...

Yang mana belum try Vivix lagi tu rugi uols tak try...bukan mahal pun sebotol...tahan sebulan dua. Ambik konsistent 1-2minggu pun uols dah boleh rasa kesannya pada kulit dan badan uols. Takkan nak tunggu tua atau sakit baru nak ambil suplemen kan? Lainlah kalau sanggup nak jadi tua sebelum usia sbb Vivix ni anti penuaan yang hebat tau! Bagi mak ayah sebagai hadiah raya pun bagus,lain dari yg lain hehe...



Your Beauty and Health Expert,
Ashikin Amir (Ekin)
Shaklee Id 1069965
SMS/WHATSAPP 019 373 9052
Email : zaujah5512@gmail.com
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.